På svenska In English
Gömstället - 0 - 8 År
Kaktus - Från 9 År
Skor
Leksaker
Inredning
Barnvagnar
Varumärken

Historien om Gömstället,

Gömstället blev till när jag som mammaledig barnsjukgymnast bestämde mig för att sadla om, och gjorde butik hemma i garaget. Barnkläder och leksaker har alltid legat mig varmt om hjärtat, och eftersom marknaden för detta var ganska begränsad på den tiden, blev valet ganska naturligt. Året var 1989, och mellan amningar och blöjbyten tog jag emot de kunder som hittade dit, men Gömstället var ett väldigt passande namn på butiken i det läget.

Sedan des har Gömstället utvecklats till en betydligt större livsstilsbutik för barn, där vi utöver barnkläder och leksaker säljer barnvagnar, barnskor och inredning. Vi jobbar både med etablerade designers som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Petit Bateau och Bugaboo men  även mindre kända designer vi hittar på mässor runt om i Europa. Butiken är nu heller inte lika mycket ett ’gömställe’ utan ligger belägen i centrala Helsingborg.

Historien om Kaktus, 

Att få in de större och tonårsbarnen i en butik med babykläder och babytillbehör är inte alltid så lätt. 

Detta fick vi bekräftat när en anställd berättade att hennes trettonårige sons kompisar gillat hans tröja och frågat var den var köpt.  –’Nere i stan någonstans’ blev svaret. Han ville inte berätta att den var köpt i en småbarnsbutik trots att kompisarna gillade den!

Då någon gång föddes idén att öppna en renodlad ungdomsbutik och när vi 2003 hittade en lämplig lokal kunde vi satsa ordentligt på ålderssegmentet från ca 10 år och uppåt i butiken som kom att heta Kaktus.  Responsen på detta blev omedelbart positiv och vi fick många nya kunder vi tidigare gått miste om.  

Vi har sedan dess blandat märken som även säljs till yngre barn, som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Vingino, IKKS, Gant, Pepe Jeans, I Dig DenimScotch Shrunk och Scotch R’Belle, Ver de Terre med flera, med märken som bara riktar sig till de äldre barnen, som bla Outfitters Nation, Deeluxe och Petrol och klätt de ’tweenies’ som kanske inte ännu kan gå på vuxenavdelnignen, men gärna vill ha lite mer av den stilen.

Vi hoppas att du som kund kommer trivas bra hos oss och vi önskar dig varmt välkommen.

Lena Bergkrans Hofbard & Charlotte Bergkrans med personal